Weer op kantoor? 5 tips om gezond en hygiËnisch te lunchen

Rond de middag is het weer zover; lunchtime! Terwijl de één staat de popelen om een bakje kibbeling bij de visboer te halen, haalt de ander de ‘boterhammen van thuis’ uit de tas. En laten we de vegan-collega niet vergeten, die de voorkeur geeft aan een verse salade. Zoveel mensen, zoveel wensen!

Als werkgever wil je het beste voor alle medewerkers, daarom zorgen veel bedrijven voor een gezamenlijke keuken of een (vaak te dure) bedrijfskantine. Toch is het vaak lastig om iedereen tevreden te stellen, ondertussen wil je wél dat mensen een gezonde keuze maken.

En, laten we eerlijk zijn, ongemerkt wordt er ook nog eens heel wat eten weggegooid! Want dat geopende bakje filet american gaat na een paar dagen in de koelkast toch echt de vuilnisbak in. Ook is het in deze ‘post-coronatijd’ niet heel hygiënisch om met z’n allen uit dezelfde potjes en bakjes te eten, laat staan in de rij te staan in de bedrijfskantine… Mede hierdoor zijn medewerkers geneigd om een ongezonde, maar makkelijke, maaltijd buiten de deur te halen. Want, het is nou eenmaal sneller om een vette hap te halen, dan zelf een salade klaar te maken. Hoe stimuleer je werknemers nou om gezond, lekker én hygiënisch te lunchen op het werk?